سیستم معامله گری ریور و تفاوت آن با نئوویو

سیستم ریور ، سیستم معاملاتی خاصی است که می‌تواند با تحلیل نئوویو (الیوت به سبک گلن نیلی) که سبکی جامع و غنی است ترکیب شود به طوری که به طرز چشمگیری موجب افزایش WR شود.

مهمترین مشکل نئوویو یادگیری آن به صورت خودآموز برای کارآموزان است که با مشکلات زیادی می‌تواند همراه باشد و اکثرا با 3 مشکل روبرو هستند :

  1. عدم فهم درست قوانین
  2. عدم فهم کاربرد قوانین
  3. به خاطر سپاری قوانین متعدد

 اما نئوویو را می توان به دو قسمت تقسیم کرد :

  1. تشریح کامل مفاهیم تحلیلی مربوط به الگوها (قیمت – زمان – منطق)
  2. معرفی سیستم های معامله گری با توجه به نوع الگوهای کشف شده

قسمت اول که مربوط به قوانین الگوهاست ، به هیچ عنوان دستخوش تغییر قرار نمی‌گیرد و همواره ثابت است که حداقل بیش از 90 درصد از حجم کلی نئوویو را شامل می‌شود.

قسمت دوم که مربوط به سیستم‌های معامله‌گری است ، کاملا منعطف است که حدودا 10 درصد از مطالب کلی نئوویو را شامل می‌شود.

در نئوویو و حتی به صورت کلی‌تر در الیوت ، تمام ذهن معامله‌گر به دنبال پیاده‌سازی درست  فن تحلیلی روی چارت به منظور پیدا کردن الگوی صحیح الیوتی است و خیلی ذهن معامله‌گران به دنبال سیستم‌های معامله‌گری (ترید) خاص نیست چرا که معامله با الگوهای الیوتی بسیار ساده است و آن چیزی که اهمیت دارد ، پیدا کردن الگوی الیوتی صحیح است بدین خاطر که پس از این مرحله ترید با الگوها کار دشواری نیست.

وقتی الگوی الیوتی به درستی پیدا شود علاوه بر روش های معاملاتی موجود در نئوویو می‌توان با مفاهیم بسیار سادۀ پرایس اکشنی و … به معامله پرداخت.

بنابراین چالش اصلی برای همۀ الیوت کاران در همۀ سطوح پیدا کردن الگوی صحیح می‌باشد و زمانی که الگو به درستی پیدا شد ، از هر روشی ، هم سیستم های تریدی الیوتی و هم سیستم های تریدی غیر الیوتی می‌توان بهره برد.

جناب گلن نیلی از جمله کسانی است که برای سیستم معامله‌گری خود  علاوه بر  سیستم‌های تریدی خود نئوویو ، سیستم منحصر به فردی را به عنوان River Technology طراحی کرده است.

ایشان دلایلی را برای طراحی این سیستم بر شمرده اند که مهمترین آن بهبود شرایط معامله‌گری برای کار با الگوهای کارکشن کامپلکس غیر استاندارد می‌باشد.

سیستم معامله‌گری ریور بر مبنای مفاهیم عرضه و تقاضا بنا نهاده شده است و هر چند مستقل از نئوویو است اما استفاده از آن به تنهایی توصیه نمی‌شود و بهترین عملکرد آن هنگام همراهی این سیستم با تحلیل ساختاری بازار از طریق نئوویو است.

به طور بسیار خلاصه استاد گلن نیلی در ابتدا با استفاده از Motion Line چارت خطی ترسیم می‌کند (همراه با کندل استیک) و بر اساس 3 محیط مختلفی (معامله‌گران قیمتی ، زمانی ، سازمانی) که تعریف می‌کنند تعاریف جدیدی از کانال کشی و روند را ارائه می‌دهند. هدف نهایی ریور این است که با استفاده از پارامترهای 9گانه معامله‌گران را در بازار امتیازدهی کنند تا در نهایت متوجه شویم بازار تحت کنترل (in Control) چه دسته از معامله‌گران است. پس از تشخیص این مهم ، علاوه بر انتخاب نوع تایم‌فریم معاملاتی نقاط ورود و خروج و استاپ دقیقی برای ما معین می‌شود.

در این میان در سیستم ریور از اندیکاتور MOAT نیز استفاده می شود. این اندیکاتور توسط استاد گلن نیلی طوری طراحی شده است که بتواند بیشترین سازگاری  را با این الگوها داشته باشد. سیستم ریور  در سال‌های گذشته موجب بهبود چشمگیر عملکرد معاملاتی ایشان شده است.

سیستم ریور گلن نیلی - مثال 1

سیستم ریور گلن نیلی – مثال 1

اما  دو سوال را مطرح می کنیم:

  • آیا حتما باید برای ترید با الگوهای نئوویو از سیستم River استفاده شود ؟

پاسخ قطعا خیر است ، برای ترید با الگوهای نئوویو از روش‌های تریدی نئوویو یا هر روش دلخواه (خواه River  خواه هر روش دیگر منطبق با الگوها) می توان بهره برد.

  • آیا سیستم ریور می‌تواند برای همیشه مورد استفاده باشد ؟

پاسخ این سوال هم به نظر می‌رسد خیر باشد! تنها مطالبی که برای همیشه مورد استفاده قرار می‌گیرد ، صرفا تحلیل‌های قیمتی است و استراتژی‌ها عموما عمر محدودی دارند و زمانی که محیط تغییر می‌کند ، هیچ عملکردی ندارند و یا باید بهینه شوند یا به صورت کلی برای محیط جدید باید سیستم جدیدی طراحی گردند. البته که مقدار زیادی از سیستم ریور بر اساس مفاهیم عرضه و تقاضا بنا نهاده شده است که عملکرد آن را از استراتژی‌های معمول متفاوت می‌کند وگرنه پاسخ سوال مذکور ” قطعا خیر ” می‌بود.

اخیرا استاد گلن نیلی از عدم کارامدی River صحبت کردند بدین صورت که این سیستم دیگر مثل گذشته کارامد نیست و موجب خسارت های زیادی شده است از این رو این سیستم باید بهینه یا به طور کلی تغییر کند و این تغییرات به هیچ عنوان مرتبط با خود نئوویو نیست! هیچ استراتژی مادام العمر کار نخواهد کرد و River هم مستثنی نیست.

پیشنهاد شخص بنده به دوستان عدم استفاده از استراتژی‌های معاملاتی است و بهترین سیستمی که می‌تواند به عنوان بهینه کننده معاملات در نئوویو نقش ایفا کند پرایس اکشن عرضه و تقاضا به صورت عمومی (برای مثال سیستم Set & Forget از آلفنسو مورنو) است.

برای مثال به تحلیل 20 و 21 توجه فرمایید : در این تحلیل‌ها اردر خرید ما در عدد 1216.8 دلار با استاپ 1204.5 دلار ذکر شده است. این سیگنال بر اساس نئوویو داده شده بود که این سیگنال در قیمت های 1244 و 1257 به ترتیب با 272 پیپ و 400 پیپ سود بسته شد.

سیستم معامله گری ریور (River)

سیستم معامله‌گری خارج از نئوویو :

در انتهای الگوی الیوتی می‌توانستیم با کاهش تایم‌فریم از الگوی پرایس اکشنی سر و شانه (ستاپ QM) نیز استفاده کنیم.

 برای این منظور طبق چارت زیر به تایم 15 دقیقه رجوع می کنیم و یک اردر BUY Limit در قیمت 1207.5 دلار با استاپ 1204.5 دلار قرار می دهیم.

سیستم معامله گری ریور (River)

اما تفاوت اصلی این دو اردر در چیست؟

به ظاهر تفاوت اصلی دو اردر ، ورود در قیمت پایین‌تر و افزایش میزان سود ناشی از آن می‌باشد. هر چند درست است اما دلیل اصلی این نیست!

در اردر اول میزان استاپ 12.3 دلار و در اردر دوم میزان استاپ 3 دلار است ، یعنی تقریبا میزان استاپ ¼ شده است. این بدین مفهوم است با یک مدیریت سرمایه با درصد ثابت ، می توانیم در اردر دوم حجم را تا 4 برابر اردر اول افزایش دهیم ، برای مثال اگر در اردر اول از حجم 0.25 لات استفاده می کردیم ، در اردر دوم بدون افزایش ریسک می‌توانیم از حجم 1 لات استفاده کنیم.

مورد مذکور باعث افزایش چشم گیر سود دلاری ما خواهد شد (4 برابر سود بیشتر).

خیلی از افراد از میزان سود آوری نئوویو سوال می‌کنند ، اما پاسخ این سوال (که بیشتر تازه واردان به این عرصه می‌پرسند) به طور مستقیم به نئوویو (یا هر روش دیگری) وابسته نیست و به پارامترهای زیادی از جمله نوع سیستم معاملاتی و نوع سیستم مدیریت سرمایه و در نهایت به خود فرد وابسته است. خود سیستم تحلیلی هم قطعا در میزان سود آوری اهمیت دارد ولی پارامتر‌های تاثیر گذار در این مورد بسیار زیاد است.

نئوویو روشی است که قطعا سود آوری دائمی را به همراه خواهد داشت اما سود آوری آن برای افراد مختلف با سطوح سوادی و میزان تجربۀ عملی ِمختلف در بازار ، متفاوت خواهد بود.

فکر می‌کنم با ذکر این مثال ساده و عملیاتی این مورد به درستی درک شده باشد.

نویسنده : حسین حیدرپور

تاریخ : 2 مرداد 96

مطالبی که ممکن است دوست داشته باشید

اشتراک این مطلب در شبکه های اجتماعی

7 پاسخ
  1. مهدی احدی
    مهدی احدی گفته:

    از آموزشهای کانال یوتیوب تیم شما خیلی بهره بردم خواستم بخاطر زحماتتون تشکر کنم سپاس.

    پاسخ

دیدگاه خود را ثبت کنید

تمایل دارید در گفتگوها شرکت کنید؟
در گفتگو ها شرکت کنید.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *