تحلیل نئوویو شاخص کل (13)

آخرین تحلیل نئوویو شاخص کل 3 ماه پیش ارائه شد و در آن تحلیل به دنبال ریزش نسبتا زیاد شاخص کل به بررسی امکان وجود موج F پرداختیم و شرایط موج F را مورد بررسی قرار دادیم.

ریزش انجام شده شرایط حداقلی قیمتی را پاس کرد اما به دلیل پاس نشدن باقی شرایط نئوویوی الگوی موج F به این نتیجه رسیدیم شاخص کل وارد این موج نشده و هم چنان موج E در حال گسترش است.

چون تقریبا در تمام تحلیل 12 ام به شرایط موج F پرداخته شد ، در قسمت آپدیت های سریع به بررسی تارگت های قیمتی و زمانی موج E پرداختیم و مواردی را ذکر کردیم.

تارگت سومی که برای قیمت اعلام کردیم محدوده ی 2100000 واحد و تارگت زمانی در محدوده ی شهریور و مهر بود. تارگت قیمتی عملکرد مناسبی داشت اما تارگت زمانی خیر.

در صورت نیاز به مطالعه تحلیل قبلی و آپدیت های سریع شاخص کل مربوط به 3 ماه گذشته می توانید به ” تحلیل نئوویو شاخص کل بورس (12) ” رجوع فرمایید.

در حال حاضر شاخص کل از محدوده ی 2100000 واحد تا 1750000 واحد اصلاح شده است که نسبت به سقف خودش 16 درصد کاهش داشته و کمتر از 10 درصد از موج E اصلاح انجام داده است.

جالب اینجاست با این مقدار بازگشت شاخص اکثریت سهم ها بیش از دو برابر مقادیر اصلاح شاخص (نسبت به سقف یا نسبت به کل موج قبلی) اصلاح هایی را انجام داده اند. در این مورد در تحلیل های قبلی تذکر داده شد که میزان اصلاح سهم ها معمولا 2.5-1.5 برابر اصلاح شاخص کل خواهد بود.

ابتدا به تحلیل نئوویو شاخص کل که در کش دیتای ماهانه انجام شده است دقت فرمایید:

تحلیل نئوویو شاخص کل (13)

تحلیل نئوویو شاخص کل در نئوویو سنتر – کش دیتای ماهانه

در این تحلیل ریزش اخیر می تواند موج a از موج F را رقم بزند چرا که شرایط حداقلی این موج 1830000 هزار واحد بود که با سرعت زیادی به آن رسیدیم.

در این جا به دو ویژگی مهم موج F می پردازیم یکی قیمت و دیگری زمان!

موج F به لحاظ قیمتی تمامی حداقل ها را پاس کرده است لذا از همین روز کاری بعدی می تواند آماده بازگشت باشد.

توجه کنید با توجه به رفتار موجی قبلی هیچ حمایت معتبر فیبوناچی ، استاتیک یا حتی داینامیکی برای شاخص وجود ندارد و اولین حمایت معتبر آن در تراز 23.6 درصد موج E و در عدد 1358000 واحد قرار دارد.

و اما سوال مهم این که آیا حتما باید به این تراز برسیم؟ 

قبل از پاسخ به این سوال شاید بد نباشد ابتدا به بررسی اجمالی بازگشت های شاخه های اصلی شاخص کل در طول سی سال گذشته بپردازیم:

1- در اولین بازوی صعودی شاخص کل که از مهر سال 1372 تا مهر 1375 طول کشید بیشترین بازگشت شاخه بعدی 22 درصد شاخه قبلی و در مدت 22 ماه انجام شد.

2- در دومین رالی صعودی که از مرداد 1377 تا مرداد 1383 طول کشید ، بیشترین بازگشت شاخه بعدی ریتریسمنتی معادل 24 درصد را رقم زد و در طول 55 ماه این بازگشت انجام شد.

3- در آخرین رالی شاخص کل که از اسفند 1387 تا دی ماه 1392 طول کشید بازگشتی 15.8 درصدی و در طول 23 ماه رخ داد.

تمامی 3 حرکت قبلی حرکت های اصلی شاخص کل بودند و اصلاح فعلی اصلا هم درجه با آنان نیست! و در یک درجه پایین تر قرار داریم.

به صورت آماری در طول 30 سال گذشته در تمام حرکات صعودی مذکور هیچ ریز موجی تا کنون نبوده است که بیش از 3-2 ماه طول بکشد و ریزش های بسیار اندکی را تجربه کرده کرده اند و برای این ریز موج نیز به هیچ عنوان انتظار نداریم ریزش سنگینی را تجربه کند.

بنابراین این که در کمتر از یک ماه بازگشت 10 درصدی رخ داده ، حتما مومنتوم زیاد و نادری است که از دید من جمعیت عظیم آماتور فعلی در این شیب بی تاثیر نیست!

از دید من طبق آنالیز نئوویو شاخص کل ، شاخص حداکثر 3-5 روز دیگر (به صورت مداوم و پشت سر هم) می تواند اصلاح کند و حداکثر نرمال ریزش را محدوده ی 1500000 واحد می بینم که اولین حمایت مینوری مهم است. حمایت های مینوری کم اهمیت دیگری بین این کف و 1750000 واحد قرار دارد که تشریح آنها بی فایده است در زمانی که شاخص کل در یک روز بین 50-80 هزار واحد حرکت می کند!

و اما طبق موج شماری نئوویو شاخص کل شرایط زمانی موج F ایجاب می کند کارکشنی چندین ماهه بین حداقل 3-5 ماه زمان مصرف کند. در مورد زمان دقیق آن اجازه دهید در آپدیت های بعدی به آن بپردازیم تا دقیق تر مورد بررسی قرار دهیم چون زمان این موج کمی داینامیک است ولی در همین حدود گفته شده به عنوان حداقل می تواند قرار داشته باشد. خیلی واضح است که منظور ما 3-5 ماه نزول نیست و این زمان شامل همه امواج صعودی و نزولی این کارکشن خواهد شد.

در تحلیل نئوویو شاحص کل که در بالا مشاهده می کنید کارکشن فرضی برای موج F الگوی فلت در نظر گرفته شده است و می تواند هر کارکشن دیگری جایگزین آن شود و با توجه به زمان گیر شدن تشکیل الگوی مثلثی با منطق هم خوانی بیشتری دارد.

خلاصه و نتیجه تحلیل :

تمامی شرایط ایجاد موج F بحث شد و طبق تحلیل نئوویو شاخص کل که به تفصیل ارائه شد موج نزولی مذکور رو به اتمام است و دو حالت برای آن رخ می دهد :

1- در طول 3-5 ماه صعود ها و نزول هایی را در شاخص کل خواهیم دید (با احتمال بالا بدون ایجاد کف جدید نسبت به موج a از F)

2- با سرعت بسیار زیادی شاخص کل صعود می کند و بالای 2100000 واحد تثبیت می شود (مشابه با اصلاح آخراردیبهشت) که در این صورت اصلاح اخیر ریز موج بزرگ دیگری درون موج E خواهد شد و احتمالا موج E در قالب الگوی ترکیبی غیر استاندارد نادر توسعه بیشتری پیدا می کند.

هر کدام از دو سناریو فوق رخ دهد کف شاخص کل از دید من به زودی بسته خواهد شد و پس از آن طبق یکی از سناریوهای فوق یا صعود شارپی خواهیم داشت یا کمی زمان کشته شود و سپس صعود شارپی.

اگر صعود شارپی رخ دهد شاید نیاز باشد سناریوی دومی به جز دیامتریک ارائه شود که در ماه ای آتی به آن خواهیم پرداخت و الان اهمیتی ندارد.

نویسنده : حسین حیدرپور

تاریخ : 30 مرداد 99

پادکست این تحلیل را گوش کنید

مجموعه آپدیت‌های سریع

آپدیت اول : 1 مهر 99

طبق تحلیل نئوویو شاخص کل که در بالا انجام شده ، 1.5 ماه از اصلاح شاخص سپری شده است. هم اکنون تا ابتدای مهر ماه در کش دیتای ماهانه 3 موج با فرم زیگزاگی تشکیل شده است. اگر بپذیریم از دو سناریوی مطرح شده هم اکنون در موج F قرار داریم با توجه به این که اصلاح زمانی شاخص کامل نشده ، انتظار داریم این زیگزاگ یا موج اول از کارکشنی رنج شود و یا این که 3 قسمت اول از الگوی مثلث/دیامتریک باشد. طبق سناریوی موج F حداقل کل فصل پاییز را در این اصلاح خواهیم بود.

با توجه به گذشته شاخص ایجاد فعالیت مثلثی و تشکیل الگوهای مرتبط با آن در این موج احتمال بیشتری دارد.

اولین حمایت معتبر شاخص محدوده ی 1.6-1.5 میلیون واحد است که یک بار عملکرد خوبی داشته و جلوی ریزش بیشتر را گرفته است. هم اکنون علاوه بر این که محدوده ی کف قبلی در 1.55 میلیون واحد حمایت معتبری است حمایت مهم دیگری نزدیک به حمایت قبلی وجود دارد. به حمایت ناحیه 1.49-1.46 میلیون واحد نیز دقت کنید.

مطالب مذکور بر اساس موج F بیان شد اما دقت داشته باشید هنوز هم امکان تفکیک دو سناریوی مطرح شده به طور دقیق وجود ندارد و مومنتوم بازگشت همه چیز را مشخص خواهد کرد. اگر به تابلوی معاملات دقت کنیم و فشار فروش تمام نشدنی این روزها پس از 40-60 درصد اصلاح و ترس حاکم را در نظر بگیریم ، سناریوی موج F بسیار قوی به نظر می رسد و باید مدت زمانی صرف شود و بازار رنج گردد تا این ترس کم رنگ گردد و پتانسیل بازگشت ایجاد شود.

مطالبی که ممکن است دوست داشته باشید

29 پاسخ
  1. احمد رضا
    احمد رضا گفته:

    متشکر از راهنمایی شما استاد
    دو سوال هنوز مبهمه در جزئیات
    1- پس هر جا موج 1 یا 3 از خط کانال موازی خط روند 0-2(که به موازات خط روند 0-2 و از سقف موج 1 رد میشه) عبور کنه حرکت ما ایمپالس نیست؟
    2- اگه خود خط روند( نه خط کانال موازی) شکسته بشه الگو ایمپالس ترمیناله یا کارکشن؟
    ممنون میشم جواب بدید

    پاسخ
    • حسین حیدرپور
      حسین حیدرپور گفته:

      خیر من چنین نتیجه گیری نکردم ، کانال یکی از مباحث بود ، 10 ها اشکال در آن وجود دارد و هر دو مطلبی که شما فرمودید به عنوان یک قانون اشتباه است.

  2. احمد رضا
    احمد رضا گفته:

    پیرو پیام قبل، یعنی شما حرکت کلی شاخص رو(از تابستان ۹۷ تا الان) اصلاحی در نظر گرفتید نه روند دار شتاب دار؟؟؟

    پاسخ
  3. احمدرضا
    احمدرضا گفته:

    سلام استاد حیدر پور.
    ممنون از تحلیل جامع شما. لطفا این سوال منو جواب بذید خیلی ابهام دارم.
    طبق سلک نئوویو چرا شاخص را در کش دستای هفتگی و روزانه ۵ موجی نمیگیرید؟ موج ۱ مهر ۹۷،موج۲ بهمن ۹۷ و موج ۳ ۲۰ مرداد۹۹. و این ریزش موج ۴ باشه؟؟؟
    آیا این به خاطر شکست خط کانال ۰-۲ توسط موج ۳ هست؟؟؟
    لطفا جواب بدید خیلی ضروریه

    پاسخ
    • حسین حیدرپور
      حسین حیدرپور گفته:

      سلام
      اگر این حرکت آخر ایمپالس باشد یعنی حرکت سی ساله شاخص کل هم ایمپالسی بزرگ بوده که این شاخه آخر هم جزیی از آن است. حداقل 30 قانون ضروری ایمپالس نقض شده است و صرفا چون ظاهر موج ها بلند است دلیلی بر ایمپالس بودن نیست.
      ما هر موج بلندی می بینیم امکان ایمپالس بودن آن را باید بررسی کنیم ، این بررسی ابتدا از طریق الزامات حداقلی و سپس از طریق قوانین تکمیلی مثل خطوط روند 0-2 و 2-4 ، کانال کشی ، تناوب ، همسانی ، امتداد ، مباحث درجه مربوط به ایمپالس ها ، قوانین منطق حاکم بر ایمپالس ها و … انجام می شود.
      اگر به امواج شاخص کل نگاه کنید به وضوح انبوهی از این قوانین به صورت همزمان نقض می شود در حالی که نقض یکی از آنها هم برای ایمپالس نبودن کافی است.
      نکته آخر این که کارکشن بودن یک موج به منزله کوتاه بودن یا رنج بودن نیست.
      موفق باشید

  4. پوراحمد
    پوراحمد گفته:

    با سلام و احترام

    با توجه به شارپ بودن ریزش اخیر چقدر احتمال میدهید این ریزش بخشی از روند موج e بوده باشد؟

    پاسخ
    • حسین حیدرپور
      حسین حیدرپور گفته:

      سلام
      متاسفانه وضعیت نمودار شاخص کل به صورتی است که در برخی قسمت های گذشته در بعضی بازوها هیچ الگویی نیست از این رو در حال حاضر تصمیم گیری در مورد شاخه فعلی کم سخت است. شارپ بودن بیش از حد موج نزولی نشان دهنده پایان موج E است اما ساختار موج E نشان دهنده ادامه موج E!
      از دید من شاخص به زودی و در محدوده ی یاد شده در تحلیل باز خواهد گشت و تفکیک این دو سناریو به کیفیت بازگشت مرتبط خواهد بود. اگر بازگشت شارپ باشد ما در موج E هستیم و اگر بازگشت شارپ نباشد و مدت زیادی طول بکشد تا به سقف قبلی برسیم یعنی در موج F هستیم.
      در حال حاضر نشانه های قطعی برای اظهار نظر در دست نیست و بهتر است هر دو سناریو تا مدتی مد نظر باشد.

    • پوراحمد
      پوراحمد گفته:

      ممنون از پاسخ و توضیحاتتون.

      اگر فرض کنیم اکنون در موج F هستیم الگویی که در حال شکلگیریست از نظر شما چه الگویی هست و در حال حاضر کدام موج از اون الگو در حال شکلگیریست؟
      اگر این برگشت قوی ادامه داشته باشه و از فیبوی ۶۱.۸ با زمانی کمتر از موج a فرضی عبور کند ولی مجدد بازار اصلاحی بشه میتونیم بگیم بازار در حال تشکیل الگوی دیامتریک هست؟ (البته در این حالت احتمالا دوره اصلاح بازار بیشتر طول خواهد کشید)

  5. محمد
    محمد گفته:

    سلام استاد با توجه نوع ساختار بازگشت شاخص واسه بالای 2100 چه مدت زمانی نیاز داره. میشه 12 ماه به بالا

    پاسخ
    • حسین حیدرپور
      حسین حیدرپور گفته:

      سلام
      اگر در موج F باشیم حداقل در محدوده ی 4.5 ماه باید این اصلاح طول بکشد و لذا به نظر می رسد اولین شاخه نزولی از آن 1-1.5 ماه طول بکشد و سپس وارد شاخه صعودی شویم.

    • حسین حیدرپور
      حسین حیدرپور گفته:

      سلام
      این تحلیل تازه آپدیت شده است و بین 3-6 ماه معتبر است.
      در طول این مدت اگر نیازی باشد آپدیت های سریع دیگری به انتهای آن افزوده خواهد شد.

  6. سامان
    سامان گفته:

    سلام
    خسته نباشید
    استاد چقدر احتمال داره در موج E باشیم و رشد شارپی داشته باشیم؟

    پاسخ
    • حسین حیدرپور
      حسین حیدرپور گفته:

      سلام
      ممنون
      به لحاظ الگویی و زمانی 70 درصد احتمال می دهم هم چنان در موج E باشیم و رشد شارپی رخ دهد. تنها مشکل این است که شتاب این ریزش زیاد تر از حد ریز موجی در موج E است.
      به هر حال کیفیت بازگشت یکی از دو سناریوی گفته شده را تایید خواهد کرد اما قبل از وقوع امواج ، پیش بینی شخصی من مبنی بر گسترش بیشتر موج E می باشد.

  7. محمد
    محمد گفته:

    مقاومت های پیش رو هم میفرمایید
    و این شاخص موج های ساید طولانی 22 ماه رو کی میتونه تجربه کنه

    پاسخ
    • حسین حیدرپور
      حسین حیدرپور گفته:

      سلام
      برای مقاومت ها فعلا می توانید همان مقاومت های آپدیت سریع در تحلیل قبلی را در نظر بگیرید. پس از پایان موج F حتما دوباره اهداف پیش رو به روز می شود.
      زمانی وارد چنین اصلاحی خواهیم شد که الگوی شاخص کلا تمام شود.

  8. محمد
    محمد گفته:

    سلام جناب حیدرپور عزیز من پرایس کار میکنم ولی ک همیشه پیگیر تحلیل های شما هستم تحلیل قبلی شاخص بی نظیر بود.بنظرم یکی از کامل ترین و پر جزئیات ترین سبک های تحلیل میباشد.
    اگر مقدور بود یک جفت ارز هم تحلیل بفرمایید. ممنون از شما

    پاسخ
    • حسین حیدرپور
      حسین حیدرپور گفته:

      با سلام
      متاسفانه در این زمینه محدودیت دارم و از بازار FX فقط تحلیل های گلد را گهکاهی در سایت می گذاریم.
      موفق باشید

  9. Arash
    Arash گفته:

    با تشکر فراوان از شما جناب حیدرپور برای پیگیری زیادتون و ارائه تحلیل های جدید و بروز

    مطالبی که فرمودید بسیار منطقی و درست است و به نظر نمی آید که شاخص ظرفیت ثبت کفی پایین تر از ۱۵۰۰ داشته باشد.

    اما موردی که ذهن من را به خود مشغول کرده این هست که علت لحاظ نکردن الگوی اصلاحی زیگ زاگ در بین الگو های محتمل دیگر مانند فلت و مثلث این اصلاح چیست؟
    چرا که شیب این اصلاح در حال حاظر بسیار تند و تیز است و به یک ایپمالس درون موج a زیگ زاگ نیز هم خوانی دارد. در این صورت میتوان این سناریو هم در نظر گرفت که به زودی شاهد برگشت مومنتوم بازار به سمت بالا و ایجاد یک b با ظرف زمانی یک الی دو هفته ای باشیم و سپس مجدد شاخه نزولی (و زمانبر)‌ دیگری در موج c ایجاد شود که بتواند کف جدید تری نیز ثبت کند؟

    خیلی خوشحال میشوم که نظر شما در این خصوص هم بدانم.

    پاسخ
    • حسین حیدرپور
      حسین حیدرپور گفته:

      سلام
      ایجاد هیچ نوع کارکشنی در موج F را نمی توانیم رد کنیم و اصلا هیچ پیش بینی نمی توانیم داشته باشیم. صرفا با توجه به نوع کارکشن موج F که باید مومنتوم کمی داشته باشد و رنج شود ، مثلث یا فلت منطقی تر است.

  10. نیما
    نیما گفته:

    استاد سلام وقت بخیر
    متشکرم از تحلیل به موقع ، مثل همیشه عالی
    امیدوارم که بازار طبق تحلیل برگرده
    منتظر پادکست هستم ?⚘ سپاس

    پاسخ
  11. آرش فردی پور
    آرش فردی پور گفته:

    سلام و درود.
    تشکر از شما بابت این تحلیل.
    واو به واو این تحلیل رو با دقت خواندم و نیم ساعت طول کشید تا این تحلیل رو خوندم!!
    دونه به دونه تحلیل ها رو با همین دقت میخونم چون یه پیش نیازی دارم راجع به سبک نیلی و این تحلیل ها برای من یه دوره آموزشی حساب میشن!
    حیف که شرایط حضور در کلاس های شما رو ندارم به دلیل اینکه تهران نیستم.
    در هر صورت ممنون از شما

    پاسخ

دیدگاه خود را ثبت کنید

تمایل دارید در گفتگوها شرکت کنید؟
در گفتگو ها شرکت کنید.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *