موج شماری شاخص کل (7)

در ابتدا باید عرض کنم نظرات بنده در مورد موج شماری شاخص کل قلابی پابرجاست! و به لحاظ نئوویوی همانگونه که در بسیاری از  قسمت های چارت ویکلی و ماهانه الگوهای زیبایی تشکیل شده است در پاره ای از قسمت ها هیچ الگویی تشکیل نشده است! و برای تحلیل ریزبینانه باید بارها و بارها از اسنثنائات بهره برد که کار درستی نیست.

اما هم اکنون با توجه به شرایط خاص در وضعیت ارز و بورس به درخواست تعدادی از دوستان تحلیل  26 ساله شاخص کل بورس تهران را خدمت عزیزان تقدیم می کنم.

بررسی نمودار 26 ساله!

در همین ابتدا دقت داشته باشید تحلیل در تایم فریم سالانه با استفاده از کش دیتای سالانه انجام شده است و در بسیاری از موارد ریز شماری این الگوها در تایم های ویکلی و ماهانه ممکن است مشکلاتی را داشته باشد اما در تایم فریم 6 ماهه نیر تحلیل زیر قابل بررسی و درست به نظر می رسد.

از طرفی نقطه ی شروع شمارش کف سال 1372 در نظر گرفته شده است که به دلیل وجود نداشتن دیتا قبل از این تاریخ ، ناگزیر به انتخاب آن هستیم!

توجه شما را به نکته کلی جلب می کنم که تمامی صعود های اصلی از سال 1372 به بعد هیچ کدام شرایط یک موج ایمپالس را ندارد ، تمامی امواج به صورت ریزبینانه مورد بررسی قرار گرفته اند و اشکالاتی چون ، عدم وجود موج ممتد ، عدم وجود استاندارهای زمانی در امواج ایمپالس ، عدم وجود تاییده های پساایمپالس و گاها کانال کشی نادرست را داشته اند.

بنابراین در بسیاری از تحلیل های الیوتی صحبت از موج 5 ممتد می شود در حالی که ساختارها از ابتدا تا کنون ایمپالس نبوده اند و لذا تحلیل موج 5 ممتد صرفا به خاطر کانال واگرا و چند تا لیبل روی پیوت های اصلی سهل انگاری محض به نظر می رسد! که طبق گفته های جناب گلن نیلی چنین دلایلی ، دلایلی بسیار سخیف برای پوشاندن سناریوی ذهنی خودمان روی چارت می باشد! این موراد را به راحتی می توان با رجوع به چارت سالانه و 6 ماهه اثبات کرد و در تایم های پایین تر مثل هفتگی به دلیل پیچیدگی بسیار بسیار زیاد اصلا قابلیت بررسی ندارد.

با توجه به اینکه تمامی صعودها و نزول ها کارکشن هستند ، طبق نئوویو بهترین تحلیل در حال حاضر دیامتریکی بسیار بزرگ است که شباهت زمانی بسیار زیاد امواج و کانال کشی استاندارد آن همگی احتمال وجود چنین الگویی را بسیار بالا می داند.

ابتدا به تحلیل زیر که در کش دیتای سالانه تیه شده است دقت کنید :

موج شماری شاخص کل

طبق این تحلیل موج F از دیامتریک پایان یافته و هم اکنون در موج G از دیامتریک قرار داریم که این موج در شرایط نرمال در محدوده ی 4-5 سال می تواند کارکشنی صعود کننده را بسازد.

اما سوالی که پیش می آید این است که الگوی موج F چیست؟ پاسخ “هیچ” می باشد. هر چند موج F در این حالت دقیقا زمانی برابر با موج E صرف کرده است و همه چیز بیش از حد نرمال به نظر می رسد اما موج F نه فلتی بخشیزه شده است و نه مثلث همگرا!

بنابراین اگر نخواهیم از شرایط استثنا در مثلث ها استفاده کنیم ، موج F تکمیل نیست و در این شرایط می توان نزولی را برای شاخص کل به منظور تکمیل الگوی موج F در نظر گرفت (برای مثال الگوی ایرگولار فیلیر یا …) و با استفاده از شرایط استثناء می توانیم موج F را تکمیل شده در نظر بگیریم.

حال به تحلیل نئو ویو شاخص کل که در کش دیتای سالانه تهیه شده است دقت کنید :

موج شماری شاخص کل

در این تحلیل همان گونه که مشاهده می شود ، از شرایط استثناء استفاده نکردیم و موج F را تکمیل نشده در نظر گرفتیم. طبق این تحلیل ، شاخص باید ریزش خوبی را تجربه کند تا الگوی موج F را تکمیل کند و سپس مجددا صعود آغاز خواهد شد.

نتیجه و خلاصه تحلیل :

چه سناریوی 1 رخ دهد و چه سناریوی 2 در مجموع در طی حداقل 3-5 سال آینده شاخص کل مسیری صعودی را طی خواهد کرد و به راحتی می تواند به محدوده ی 250 هزار واحد و چه بسا 500 هزار واحد هم برسد.

فقط توجه کنید یک حرکت صعودی چندین ساله شامل حرکت های صعودی ، نزولی و رنج کوچکتر است که باید دقت کنید زمان های حرکت های رنج یا نزولی به صورت نرمال خیلی بیشتر از زمان های صعود خالص می باشد.

برای مشاهده تحلیل بعدی روی ” شمارش نیو ویو شاخص کل (8) ” کلیک کنید.

نویسنده : حسین حیدرپور

تاریخ : 16 مهر 97

مطالبی که ممکن است دوست داشته باشید

12 پاسخ
  1. نادر
    نادر گفته:

    یک سوال دیگه هم داشتم.
    با توجه به اینکه نیلی چهار فصل اول کتابش رو اختصاص داده به رسم نمودار و قوانین بازگشت و پیش ساختی منطق جهت حدس اولیه برچسب امواج (البته برداشت من اینه اگه صحیح باش).
    ایا اگر از همان ابتدای امر یک الیوت کار انقدر تبحر داشته باشه که بتونه حدس اولیه شماره گذاری امواج رو بصورت چشمی و ذهنی با تقریب خوبی انجام بده می شود مستقیم رفت سراغ فصل پنج به بعد و شرایط حدس های اولیه رو با قوانین شتابدار و اصلاحی چک کرد؟
    یا خیر حتما باید از طریق پیش ساختی منطق برچسب های اولیه زده بشه؟

    پاسخ
    • Mr NEoWave
      Mr NEoWave گفته:

      قوانین پیش ساختی منطق و بازگشت همان قوانین فصول 5 به بعد است که در ذهن یک الیوت کار متبحر است و زمانی که به چارت نکاه می کند ، عملا ناخوداگاه کلیه قوانین مد نظرش از ذهنش عبور می کند اما این فصول برای این طراحی شده که یک فرد تازه کار چیزی در ذهنش نیست و بنابراین باید گام به گام قوانین را بررسی نماید.
      البته تبحر و سرعت عمل با سهل انگاری متفاوت است و فرد متبحر هم کلیه قوانین را از مطالب بسیار ابتدایی تا حرفه ای باید چک کند ولی قطعا با سرعت بسیار بیشتر نسبت به یک فرد کم تجربه.

  2. نادر
    نادر گفته:

    تشکر از پاسختون
    بیشتر مد نظر من هم الگوی چندین ساله شاخص بود. چون اگه یک موج دیگه از ۱۰۰ تا ۵۰۰ واحد اضافه بشه ( که در مقیاس لگاریتمی موجی بزرگی میشه) شاید اصلا الگوی دیامتریک که اشاره کردید تغییر کنه یا حتی تکمیل شده باشه

    پاسخ
    • Mr NEoWave
      Mr NEoWave گفته:

      بله در مجموع امکانش هست ، اما هم به درد بحث تریدینگ نمی خوره و همین که بضاعت دیتامون در همین حد است.

  3. Nader
    Nader گفته:

    یک سوال دیگه هم داشتم. البته پوزش میخوام که خیلی سوال می پرسم.
    با توجه به اینکه سال مبنای بورس سال 1369 هست و مقدار آن در سال پایه قطعا 100 می باشد آیا اگه این نقطه را با انتهای نمودار خود اضافه کنید و به نقطه 500 در سال 1371 وصل کنید در شمارش کل تاثیری نخواهد داشت؟
    چون شاید شروع سال پایه شاخص شاید همان نقطه Important Low مد نظر نیلی باشد؟

    پاسخ
    • Mr NEoWave
      Mr NEoWave گفته:

      سلام
      منظور از Important Low لزوما ابتدای هر نمودار نیست ، اگر این طور بود که ما حتما باید نمودار های چند 10 ساله را داشته باشیم. منظور که کف (یا سقف) مهم انتهای الگوی قبلی (ابتدای الگوی جدید که می خواهیم تحلیل کنیم) می باشد.
      ذر مورد شاخص کل ، اگر مد نظر تحلیل چندین ساله باشد موضوعی که مطرح می کنید می تواند روی شمارش کل تاثیر بگذارد اما روی الگوی جاری بازار به هیچ عنوان تاثیر مستقیمی ندارد.

  4. Nader
    Nader گفته:

    سلام
    متاسفانه من هرچی سرچ میکنم دیتای شاخص کل بورس بیشتر از سال 87 پیدا نمیکنم میشه راهنمایی کنید شما از کجا گرفتید که تا سال 72 دارید؟ یا فایل TXT رو برام ایمیل کنید؟
    سپاس فراوان

    پاسخ
  5. نادر
    نادر گفته:

    تشکر از پاسختون
    سوال بعدیم اینه که نیلی تو کنابش گفته واسه کش دیتا از شصت دیتا در یک محور هست اینچی استفاده کنید. اینو چطور لحاظ میکنید.
    همچنین بعد از رسم نمودار باید براساس قانون تناسب محور زمان اصلاح بشه این مسئله رو چطور انجام میدید؟
    بنظر می رسه رعایت کلیه این نکات جهت رسم کش دیتای واقعی سخت و حداقل بسیار زمان بر باشد این طور نیست؟

    پاسخ
    • Mr NEoWave
      Mr NEoWave گفته:

      سلام
      مطالبی که شما فرمودین برای ترسیم نمودار روی کاغذ لگاریتمی است که سال هاست منسوخ شده و کسی استفاده نمی کند. اگر شما طبق آموزش های سایت کش دیتا رو در اکسل رسم کنید ، این مشکلات به طور کامل مرتفع می شود و این همان کش دیتای واقعی مد نظر نیلی است.

  6. Nader
    Nader گفته:

    سلام
    با تشکر از سایت خوبتون
    امکانش هست فایل TXT یا اکسل دیتای شاخص کل رو برام ایمیل کنید؟
    سپاسگذارم

    پاسخ
    • Mr NEoWave
      Mr NEoWave گفته:

      سلام
      شرکت های تولید کننده دیتا این اطلاعات (TXT) رو به طور دقیق می توانند در اختیار شما قرار دهند. اگر هم مد نظرتون فایل کش دیتاست که باید به صورت دستی از چارت معمولی طبق آموزش هایی که در سایت قرار دادم استخراج کنید.

دیدگاه خود را ثبت کنید

تمایل دارید در گفتگوها شرکت کنید؟
در گفتگو ها شرکت کنید.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *