آموزش تخصصی رسم کش دیتا در نرم افزار اکسل – قسمت دوم

Pen-Icon-02

نویسنده : حسین حیدرپور

Time-Icon-01

زمان مطالعه : 15 دقیقه

Calendar-Icon-01

تاریخ : 21 اسفند 1396

ترسیم کش دیتا

همان طور که در آموزش رسم کردن کش دیتا (1) گفته شد کش دیتا ، خطی است که با استفاده از دو نقطه High و Low ترسیم می شود.

دو نکته ی مهم در ترسیم کش دیتا وجود دارد که باید بدان توجه کرد :

1- پیدا کردن تقدم و تاخر High و Low

2- ترسیم هر کش دیتا در یک شیار زمانی جداگانه

اگر بخواهیم بحث را بیشتر باز کنیم ، منظور از پیدا کردن تقدم و تاخر High و Low این است که ببینیم در تایم مرجع در یک کندل High زودتر اتفاق افتاده است یا Low . تایم مرجع همان تایم فریم اصلی تحلیل است برای مثال برای تهیه کش دیتای روزانه ، کندل های روزانه در چارت موجود است و High و Low هر کندل نیز به راحتی مشحص است اما برای اینکه بدانیم کدام زودتر رخ داده است باید هر کندل را در تایم فریم های پایین تر مورد بررسی قرار دهیم.

این که چقدر باید تایم فریم را کم کنیم ، بهتر است تایم فریم را تا 1/40 تایم مرجع کاهش دهیم و تقدم و تاخر را در آنجا پیدا کنیم. برای مثال در بازارهای 24 ساعته برای تولید کش دیتای روزانه بهتر است از تایم فریم M30 استفاده شود و یا در بورس تهران باید برای تهیه کش دیتای روزانه  از تایم فریم M5 استفاده شود. 

اما منظور از شیار زمانی چیست ؟

شیار زمانی شامل دو خط عمودی با فاصله ی دلخواه است. خط عمودی اول مربوط به High یا Low ای که زودتر اتفاق افتاده و خط عمودی دوم مربوط به High یا Low ای که دیر تر اتفاق افتاده ، می باشد. توجه کنید برای هر کندل در تایم مرجع باید یک شیار جداگانه در نظر گرفت به طوری که عرض تمامی شیارها دقیقا با هم برابر باشد.

پس از اعمال High و Low روی شیارهای زمانی مذکور ، کافی است ، نقطه ی اول روی شیار اول را به نقطه ی دوم از شیار دوم وصل کنیم. به این خط مستقیم ، کش دیتای آن تایم مرجع گفته می شود.

مثال:

برای این که مفاهیمی که توضیح داده شد را بهتر متوجه شوید یک مثال را با هم بررسی می کنیم :

به نمودار GOLD نگاه کنید ، می خواهیم کش دیتای روزانه را برای چند کندل با هم تهیه کنیم. کندل 25 ژانویه 2018 یک کندل نزولی است که دارای High=1366.06 و Low=1342.47 می باشد.

آموزش رسم کردن کش دیتا

آموزش رسم کردن کش دیتا در نئوویو سنتر

واضح است که از روی فرم بادی کندل نمی توانیم تقدم و تاخر High و Low را تعیین کنیم پس همین کندل را در تایم فریم M30 مورد بررسی قرار می دهیم.اگر به شکل زیر نگاه کنید واضح است که ابتدا High اتفاق افتاده و سپس Low.

آموزش رسم کردن کش دیتا

آموزش رسم کردن کش دیتا در نئوویو سنتر

سپس موقع آن است که یک شیار زمانی شامل دو خط عمودی برای این روز در نظر بگیریم و روی شیار اول عدد High را یادداشت کنیم و روی شیار دوم عدد Low و در نهایت این دو نقطه را به هم متصل کنیم.

آموزش رسم کردن کش دیتا

آموزش رسم کردن کش دیتا در نئوویو سنتر

بنابراین بدین صورت کش دیتای روز 25 ژانویه را ترسیم کردیم. حال برای روی 26 ژانویه نیز همین کار ها را انجام می دهیم و تقدم و تاخر High و Low را پیدا می کنیم و سپس در یک شیار زمانی مخصوص به خود ترسیم می کنیم. به شکل زیر دقت کنید :

آموزش رسم کردن کش دیتا

آموزش رسم کردن کش دیتا در نئوویو سنتر

تا اینجا کش دیتای روزانه GOLD را برای دو روز طبق مطالبی که گفته شد ترسیم کردیم. حال موقع آن است که این دو کش دیتا را توسط یک خط واسط مستقیم به یکدیگر وصل کنیم. برای این کار کافی است انتهای کش دیتای اول را به نزدیک ترین نقطه از کش دیتای دوم متصل کنیم. در این صورت شکل پیوسته زیر بدست می آید:

آموزش رسم کردن کش دیتا

آموزش رسم کردن کش دیتا در نئوویو سنتر

نتیجه :

به همین ترتیب برای همه ی کندل ها در تایم مرجع عمل می کنیم و ابتدا هر کش دیتا را در شیار زمانی مخصوص به خود با توجه به تقدم و تاخر High و Low ترسیم می کنیم و سپس کش دیتاها را طبق مطلب فوق به یکدیگر متصل می کنیم تا نمودار نئوویو به صورت کش دیتا حاصل آید.

توجه کنید عرض فاصله بین هر دو شیار زمانی دقیقا باید برابر با عرض هر شیار باشد.

در ادامه نحوه ی ترسیم آن در نرم افزار‌ها آموزش داده می شود که برای مشاهده آن می توانید روی ” آموزش جامع رسم کش دیتا (3) ” کلیک کنید.